Metaalwerkplaats

In de metaalwerkplaats krijgen onze talenten de kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van creativiteit, probleemoplossing, communicatie, samenwerking en veiligheid. Tegelijkertijd werken ze aan creatieve projecten realiseren. Projecten worden in opdrachten van een van onze samenwerkingspartners gemaakt of worden verkocht in onze webshop.

Creativiteit en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen

Onder het toeziend oog van de coach leren de talenten hoe ze verschillende technieken zoals lassen, slijpen, buigen en zagen kunnen gebruiken om metalen te bewerken en te vormen. Zo maken ze verschillende objecten zoals meubels, decoratieve objecten, machines en nog veel meer. Deze activiteiten helpen talenten hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Teamwerk

Daarnaast leren talenten in de metaal werkplaats hoe ze moeten samenwerken met anderen om projecten te voltooien. Ze moeten communiceren over ideeën, de beste technieken en materialen kiezen en taken onderling verdelen. Door samen te werken aan projecten, leren talenten belangrijke vaardigheden op het gebied van teamwerk, communicatie, leiderschap en respect voor anderen.

Veiligheid op de werkplek

De activiteiten die in een metaalwerkplaats worden uitgevoerd, bieden ook waardevolle lessen over veiligheid op de werkplek. Talenten leren hoe ze veilig en verantwoord met de verschillende gereedschappen en apparatuur kunnen omgaan. Dit helpt hen niet alleen bij het maken van objecten, maar kan ook van pas komen in hun toekomstige carrières.

Voorbeelden van projecten

Facebook
LinkedIn